Zwaanshalskwartier ontketend
Zwaanshalskwartier:
Identity & campagne

Zwaanshalskwartier ontketend
Zwaanshalskwartier:
Identity & campagne

Het Zwaanshalskwartier is het leukste winkelgebied van Rotterdam. Hier vind je food, fashion en design. Niet de grote ketens, maar juist de kleine winkeltjes met originele producten. Hun motto is niet voor niets, ontketen jezelf.

Voor het Zwaanshalskwartier hebben wij de huisstijl een make-over gegeven. De huisstijl was nog niet zo lang geleden ontworpen maar representeerde slecht een klein gedeelte van de winkels van het gebied en was minder aanwezig. Wij hebben er daarom voor gekozen om de zwaan die nog vóór de voorgaande huisstijl gebruikt werd, nieuw leven in te blazen.

Wij hebben er met een nieuwe werktekening wat meer balans in gebracht en hem in een banier gezet. De banier werd vroeger gebruikt om aan te geven in wiens territorium je je bevond. We hebben de kleur rood die gebruikt werd wat ge-upgrade door het iets donkerder te maken en daarbij de turquoise kleur geïntroduceerd.

De huisstijl wordt volledig gemaakt met fonts en de schuine lijnen die afgeleid zijn van de zwaan en een kleine guide waarmee de huisstijl naar behoren doorgevoerd kan worden.

De website hebben we voor het Zwaanshalskwartier én voor Havensteder ontworpen, de woningbouw vereniging die het grootste gedeelte van de panden in het gebied bezit, de website. Op de website kan je zien wat voor winkels er zoal gevestigd zijn. Verhalen van de eigenaren en naar wat voor winkelbezettingen er nog gezocht wordt.

Samen met 'Enthousiasmeur' hebben wij de campagne ontketen jezelf opgezet om het Zwaanshalskwartier op de kaart te zetten. In brainstormsessies met de winkeliers vereniging zijn een aantal kernwaarden naar voren gekomen waaronder passie, klantgericht, origineel, ambacht en géén grote ketens. Met dat in het achterhoofd en daarbij de vastgestelde doelgroepen, zijn wij op ontketen jezelf gekomen. In deze campagne willen wij de doelgroep motiveren om zichzelf te ‘ontketenen’ en juist te kiezen voor een alternatief buiten de bekende grote ketens. Dit doen we door op een ludieke manier ‘onze’ varianten van de speerpunten van de bekende ketens te tonen.

Hebben we jouw interesse gewekt?
Klant: Zwaanshalskwartier
Opdrachtgever: Enthousiasmeur
Sharing is caring
Sharing is caring
< previous     |     all cases     |     next >

Zullen we
Koffie drinken?

Ja? Maak dan gebruik van ons contact formulier zodat we zo snel mogelijk een afspraak kunnen maken
om eens praten met een kopje koffie, wij vinden dat ook altijd gezellig!

Zullen we
koffie 
drinken?

Ja? Maak dan gebruik van ons contact formulier zodat we zo snel mogelijk een afspraak kunnen maken om eens praten met een kopje koffie, wij vinden dat ook altijd gezellig!